Så fungerar fillersbehandlingar

Injektioner med hyaluronsyra kan användas för att förbättra ansiktskonturen, volymsfördelning och behandla rynkor. 

Finns naturligt i kroppen

Medlet injiceras i och under huden i små mängder med en mycket tunn nål. Därmed slätas rynkor ut och en volymsförstoring uppnås.

Hyaluronsyra förekommer också naturligt  kroppen och en tredjedel av den kroppsegna  hyaluronsyran bryts naturligt ned och ersätts varje dag. Den naturligt förekommande hyaluronsyran minskar kraftigt med åldern.

Uppnå bästa effekt

Det kan ibland behövas flera behandlingssteg för att uppnå önskat resultat. De flesta patienter väljer att få en uppföljande behandling 6-12 månader efter den första behandlingen av rynkor eller ansiktskonturering. Efter behandling av läpparna behövs vanligtvis en uppföljning inom sex månader.

Hållbarhet varierar

Det långtidsverkande resultatet håller i upp till tolv månader. När medlet bryts ner binder den sig till vatten vilket gör att effekten kvarstår längre. Hur länge effekten kvarstår är individuellt och är bland annat beroende av ålder, hudtyp, livsstil och eventuell muskelaktivitet.

Hållbarheten påverkas också av vilken av produkterna som används samt var de injiceras. Efter behandling av läpparna behövs vanligtvis en uppföljning inom sex månader. Majoriteten av de som behandlats upplever att 50-80 % av effekten kvarstår sex månader vid behandling av rynkor och veck.

Hög kvalitet

Våra fillers, innehållande hyaluronsyra, innehåller även bedövningsmedlet lidokain. Vi använder oss av ett fåtal utvalda fillers på Aleris Plastikkirurgi och de är endast högkvalitativa, icke-animaliska fillers. De är inte permanenta, utan bryts ner naturligt av kroppen.