Alla typer av hudbesvär

Välkommen att träffa våra specialister inom hud och dermatologi. Våra hudspecialister har lång och bred kompetens inom området. Vi utreder och behandlar dina hudbesvär.

På våra hudmottagningar tar vi emot patienter med alla typer av hudbesvär. Våra specialister bedömer allt som har med huden att göra och gör utredningar, provtagningar och ordinerar behandling för dina besvär. Psoriasis, allergier, kliande utslag, eksem, födelsemärken, hudtumörer, vårtor, herpes, akne, olika svampsjukdomar och hudcancer är några av de vanligaste hudåkommorna som utreds och behandlas på våra mottagningar.

Vi utreder dina hudbesvär

Vi utreder med olika provtagningar som blodprover, hudbiopsi, kontaktallergitest och pricktest. Vid tumörer tillämpas olika medicinska och kirurgiska tekniker inklusive skalpell och frysbehandling. Vid behov ljusbehandlingar och andra specialbehandlingar.

Hos alla människor utvecklas godartade tumörer i huden. Det tillhör den normala utvecklingen i huden. Hos vissa av oss utvecklas dessvärre även elakartade tumörer, hudcancer. Kontrollera dina födelsemärken med jämna mellanrum och boka tid för undersökning om du hittar något du är osäker på.

Dessa behandlingar finns på kliniken i Umeå.