Skip to Content

Migränbehandling på vår klink i Umeå

Migrän är en av våra vanligaste folksjukdomar. Det mest karakteristiska symtomet vid migrän är attacker av svår huvudvärk. De kan bland annat utlösas av stress, sömnbrist, fasta, diet och, hos kvinnor, även hormonförändringar. Migrän går ofta att behandla med injektioner av muskelavslappnande medel.

Det är inte möjligt att helt bota migrän med muskelavslappnande injektioner men många människor upplever att attackerna kan bli lindrigare eller mera sällsynta. Injektion med muskelavslappnande medel görs i muskulaturen mellan ögonbrynen och i vissa fall behövs en komplettering i tinningsmuskulaturen. Resultatet av behandlingen börjar bli märkbart efter cirka 1 vecka och varar mellan 4 till 6 månader.

Innan man funderar över denna behandling kan det vara värdefullt att notera frekvensen av huvudvärk per månad samt hur intensiv värken är på en skala från 1 till 10. Efter behandlingen kan samma noteringar göras som kontroll. Ett bra resultat med injektioner är en sänkning av smärtintensiteten från 6-7 till ett värde på 3-4.Malin Ödling Davidsson

Certifierad injektionssjuksköterska

Umeå

Susanne Thelberg

Auktoriserad hudterapeut

Umeå

Back to top