Skip to Content

Laserbehandling på vår klinik i Umeå

Fraxel-laser används för att göra huden slätare och jämnare. Den skapar små, cylindriska värmezoner i huden där ny, frisk vävnad snabbt växer in och ersätter den gamla. Återhämtningen tar några dagar och redan efter ett par veckor kan du se en förändring. Slutresultatet kommer två – tre månader efter att en behandlingsserie har avlutats.

Fraxellaser används för att göra huden slätare och jämnare. Den skapar små, cylindriska värmezoner i huden där ny, frisk vävnad snabbt växer in och ersätter den gamla. 

Fraxellaser är skonsam

Fraxelbehandling verkar djupt i huden och är samtidigt skonsam, din behandlare anpassar djup och värmeutveckling individuellt. Huden behandlas bara punktvis och därför kan även ömtåliga områden på kroppen behandlas, till exempel på halsen, böstet och på händerna.

Det spelar ingen roll om du är ljus eller mörk i hyn. Allt detta är unikt för Fraxel. Patienter som har behandlats med Fraxelteknologin upplever att hudens kvalitet har förbättrats, att huden har stramats upp och fått en finare lyster.

Behandlingen kan användas för:

 • Oelastisk hud
 • Finrynkighet
 • Acneärr
 • Solskador
 • Ojämn pigmentering
 • Åldersfläckar på handryggar
 • Kirurgiska ärr
 • Melasma (brunpigmenterade områden i ansiktet) 

Vi rekommenderar flera behandlingar

Vid ditt första besök diskuterar du och din läkare vilka områden som är lämpliga att behandla. Du får besked om förväntat resultat, lämpligt antal behandlingar och hur långa intervallen mellan behandlingarna bör vara, oftast 4 – 8 veckor. 

För bästa resultat rekommenderas fyra behandlingar ungefär, vilket beror på att de hål som lasern skapar  utgör omkring en fjärdelel av den behandlade hudytan vid varje behandlingstillfälle. Efter fyra behandlingar har större delen av huden helt enkelt bytts ut. 

Följande händer vid din första behandling:

 1. Noggrann tvätt. Hudkräm eller smink får inte finnas på huden.
 2. Du får en bedövningsgel som får verka cirka 1 timme på området som ska behandlas
 3. Bedövningsgelen torkas delvis bort.
 4. Du får hålla i en slang med ett munstycke som blåser kall luft.
 5. Fraxelbehandlingen påbörjas.

Du upplever en svag, stickande smärta och hudområdet blir varmt. Under hela behandlingen kan du själv styra hur kalluften ska blåsa för att minska värmekänslan. Handen som håller munstycket kan kännas kall efter en stund och därför får du en vante att hålla med. Hur lång tid varje behandling tar beror på hur stor yta som ska behandlas.

Efter behandlingen

Du blir röd och varm i huden som efter att ha varit länge i solen och du är lite svullen och röd de närmaste dagarna. En svag rodnad kvarstår ofta upp till en vecka efter behandlingen, detta är normalt under läkningsprocessen då ny hud bildas. När den döda huden stöts bort upplevs det som att man ”fjällar”, som efter att man solat för mycket.

Du kan sminka dig eller raka dig direkt efter en behandling, det påverkar varken läkningen eller resultatet, men du bör undvika sol de närmaste två veckorna. De flesta återgår till arbete och sociala aktiviteter direkt efter en behandling, men en del föredrar att vänta ytterligare några dagar.Malin Ödling Davidsson

Certifierad injektionssjuksköterska

Umeå

Susanne Thelberg

Auktoriserad hudterapeut

Umeå

Back to top