Skip to Content

Fillers på vår klinik i Umeå

I Umeå erbjuder vi fillers med hyaluronsyra som kan definiera ansiktskonturerna, fördela volymerna i ansiktet och behandla rynkor. Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen och medverkar till att ge huden fukt och volym.

Fillers slätar ut

Hyaluronsyra kan släta ut tunna linjer och ansiktsveck samt göra läpparna fylligare. Det kan användas till allt från att minska rökrynkor, kråksparkar, bekymmersrynkor och skrattrynkor till att förstora läpparna. Medlet injiceras i och under huden i små mängder med en mycket tunn nål.

Olika sammansättningar

Patienter som har mycket tunn hud behöver en annorlunda behandling jämfört med de med tjockare hud. Olika sammansättningar möjliggör att man kan:

  • Släta ut rynkor mellan näsan och mungiporna samt runt läpparna.
  • Verka på de synligaste vecken och linjerna och förbättrar ansiktets konturer.
  • Behandla munområdet. Öka läppvolym, behandla medeldjupa till djupa rynkor samt definiera läppkonturer.
  • Återställa ansiktsvolym (kindben, kinder och haka).

Tas upp av huden

När hyaluronsyra injiceras tas den initialt upp av huden, De estetiska effekterna går dock tillbaka efter en tid. Hur lång tid varierar bland annat beroende på ålder, hudtyp, livsstil och var injektionerna har gjorts. För maximal effekt bör du behandla dig kontinuerligt, gärna ett par gånger per år. Läs mer om hållbarheten här

Behöver man bedövning?

För behandling av rynkor behövs i allmänhet ingen bedövning. Vid injektion för läppförstoring eller för skulptering av ansiktet och ansiktskonturen används en grövre nål och därmed också regelmässigt bedövning.

Efter fillersbehandlingen

Behandlingsrelaterade reaktioner såsom svullnad, rodnad, smärta, klåda och ömhet är vanliga. De försvinner av sig själva inom någon eller några dagar efter injektion i huden och inom en vecka efter injektion i läppar.

Allergiska reaktioner är mycket ovanliga men kan förekomma i sällsynta fall. Ett fåtal patienter har också reagerat med lokala reaktioner men för de allra flesta förekommer inga reaktioner förutom de som uppträder i direkt anslutning till behandlingen.

Var försiktig med huden i början

De närmaste timmarna efter behandling bör man undvika att beröra det behandlade området. Därefter kan området tvättas med tvål och vatten. En lätt make up kan läggas.

 Malin Ödling Davidsson

Certifierad injektionssjuksköterska

Umeå

Susanne Thelberg

Auktoriserad hudterapeut

Umeå

Back to top