Skip to Content

Botox på vår klinik i Umeå

I Umeå erbjuder vi injektionsbehandling med Botox (Botulinum toxin). Ämnet gör huden slätare genom att det tillfälligt förlamar och minskar muskelns funktion. Injektionerna kan även dämpa en intensiv mimik mellan ögonbrynen och pannan.

Botox ges med små stick

Man har under livets gång en tendens att utveckla rynkor i pannan, mellan ögonbrynen och på utsidan av ögonen. Förutom det naturliga åldrandet påverkar också solning, rökning och viktförändringar ansiktets utseende. Att injicera botox mellan ögonbrynen och pannan, och/eller på utsidan av ögonen gör huden slätare. Oftast krävs flera små stick.

Pannan kan kännas lugnare

Behandlingen efterlämnar små röda fläckar under några timmar. Ett antal patienter har beskrivit att pannan känns lugnare och mer utvilad efter behandling, men även att en del spänningshuvudvärk har avtagit. Vissa patienter har också beskrivit huvudvärk under några timmar efter behandlingen. I ytterst sällsynta fall har också en allergisk reaktion inträffat i samband med injektionsbehandling. Något som finns beskrivet för alla läkemedel.

Boka en tid hos oss så kommer vi tillsammans fram till om botoxinjektion kan passa för dig.Malin Ödling Davidsson

Certifierad injektionssjuksköterska

Umeå

Susanne Thelberg

Auktoriserad hudterapeut

Umeå

Back to top