Skip to Content

Fettknutor kan tas bort på vår klinik i Stockholm

Det är ofta lätt att identifiera fettknutor eftersom de lätt kan flyttas med ett mjukt tryck via fingret.

Lipom 

En fettknuta (ett lipom) är en långsamt växande, inkapslad, fettansamling som i de flesta fall sitter i fettväven mellan huden och muskulaturen dvs i underhudsfettet. Fettknutor är vanligen mjuka och lätta att flytta när man trycker på dem med fingret.

Förekommer i alla åldrar

Fettknutor kan förekomma i alla åldrar men är vanligast hos äldre personer. Eftersom mjuka, rörliga fettknutor nästan alltid är ofarliga så är det inte nödvändigt att ta bort dem. Om fettknutan är smärtsam eller växer eller sitter på en plats som är störande så bör den tas bort. Man kan också vilja ta bort den av kosmetiska skäl.

Ärr efter fettknutan

När en fettknuta tas bort så sker det alltid genom att man gör ett snitt i huden och det blir ett ärr som aldrig kommer att försvinna. Ärret blir rött och lite svullet den första tiden men blir sedan tunnare, blekare och mindre synligt. Tyvärr är det inte möjligt att ge någon garanti för hur ärret slutligen kommer att se ut.

På vissa platser på kroppen t ex över bröstbenet och mellan skulderbladen har speciellt barn och ungdomar en tendens att bilda missprydande ärr. Vissa individer har tendens att bilda mer missprydande ärr än andra. Dessa ärr kallas keloider. Om du vet om att du lätt bildar keloider, så ska du noga överväga om kosmetisk kirurgi är det bästa alternativet.

 

Prislista Aleris PlastikkirurggruppenBirgit Stark

Specialist i plastikkirurgi

Stockholm

Mats von Wachenfeldt

Specialist i plastikkirurgi

Stockholm

Davor Jergoviç

Specialist i plastikkirurgi

Stockholm

Janne Ohlsén

Specialist i Plastikkirurgi

Stockholm

Hannes Sigurjónsson

Specialist i plastikkirurgi

Stockholm

Åsa Edsander-Nord

Specialist i plastikkirurgi

Stockholm

Jag vill boka konsultation

Hej!

Ni är bäst, jag vill gärna bli kontaktad angående konsultation

Back to top