Skip to Content

Botulinumtoxinpå vår klinik i Stockholm

Botulinumtoxin är ett ämne som tillfälligt förlamar och minskar muskelns funktion. Genom mindre muskelaktivitet exempelvis i pannan eller kring ögat blir huden slätare och injektioner kan även dämpa en intensiv mimik mellan ögonbrynen och pannan.

Botulinumtoxin ges som en injektionsbehandling. Oftast krävs flera små stick mellan ögonbrynen och pannan och/eller på utsidan av ögonen. Behandlingen efterlämnar små röda fläckar under några timmar. Vissa patienter har också beskrivit huvudvärk under några timmar efter behandlingen. I ytterst sällsynta fall har också en allergisk reaktion inträffat i samband med injektionsbehandling, något som finns beskrivet för alla läkemedel. Förutom att använda toxin för behandling av ansiktets utseende kan det också användas för behandling av besvärlig svettning (hyperhidros) och tandgnissling (bruxism).

Sol, rök och vikt påverkar

Solning, rökning, viktförändringar och naturligt åldrande påverkar ansiktets utseende. Man har under livets gång en tendens att utveckla rynkor i pannan, mellan ögonbrynen och på utsidan av ögonen. Ett antal patienter har beskrivit att pannan känns lugnare och mer utvilad efter behandling men även att en del spänningshuvudvärk har avtagit.

 

Prislista Aleris PlastikkirurggruppenAnna Beck-Friis

Anna Beck-Friis

Hudterapeut

Stokholm

Madelaine Mossvik

Madelaine Mossvik

Injektionssköterska

Stockholm


Back to top