Skip to Content

Bröstlyft på vår klinik i Stockholm

Många kvinnor upplever att deras bröst förändras och blir slappare med åldern. Genom ett bröstlyft återställer man brösten till de högre och fastare bröst du en gång hade.

Ett bröstlyft syftar till att minska bröstens överhäng genom att bröstvårtorna flyttas uppåt tillsammans med underliggande bröstkörtelvävnad. Överskottshuden skärs bort och brösten omformas. Det är vanligt att ett bröstlyft även kombineras med en bröstförstoring med implantat.

Återställ bröstens form med bröstlyft

Med stigande ålder finns det en tendens att brösten sjunker ihop. Hudens elasticitet minskar när man åldras vilket leder till att brösten sjunker samman och förslappas. Brösten kan också påverkas av graviditet och amning och därmed förlora sin tidigare form. Detta är vanliga problem och helt naturligt.

Att känna komplex över sina bröst är inte heller något ovanligt eller något man bör skämmas för. Genom att lyfta brösten återställer du deras form och du får fastare och högre sittande bröst.

 

 

Inför ett bröstlyft

Inför din operation ska du vara fullt frisk. Det är viktigt att inte röka två veckor före och efter ett bröstlyft. Under ingreppet är du sövd och operationen tar upp till 2,5 timmar. Vanligtvis får du stanna på klinikens vårdavdelning i upp till ett dygn.

Efter operationen

Du får räkna med en konvalescenstid på 1-3 veckor. Du kan börja träna igen efter 5-6 veckor. Förmågan att amma försämras inte men bröstvårtorna kan få minskad känsel. Det brukar dock gå över efter ett år.

Ärr och komplikationer efter bröstlyft

Beroende på hur stort bröstlyft som görs blir det ärr kring bröstvårtorna. Oftast blir det även ärr från bröstvårtorna till vecken under brösten och ibland också i vecken. Ärren är från början röda, men bleknar under de efterföljande 6-12 månaderna. Ärrläkningen är individuell, det går därför inte förutsäga hur synliga ärren kommer att bli.

 

Prislista Aleris PlastikkirurggruppenBirgit Stark

Specialist i plastikkirurgi

Stockholm

Mats von Wachenfeldt

Specialist i plastikkirurgi

Stockholm

Davor Jergoviç

Specialist i plastikkirurgi

Stockholm

Janne Ohlsén

Specialist i Plastikkirurgi

Stockholm

Hannes Sigurjónsson

Specialist i plastikkirurgi

Stockholm

Åsa Edsander-Nord

Specialist i plastikkirurgi

Stockholm

Jag vil boka konsultation

Hej!

Ni är bäst, jag vill gärna bli kontaktad angående konsultation

Back to top