Skip to Content

Pann- och ögonbrynslyft i Stockholm

Pannlyft och ögonbrynslyft är ett mindre ingrepp som kan ge dig ett ungdomligare ansikte. Med åren minskar elasticitet i huden och det kan uppstå veck och djupa rynkor i pannan. Det kan får dig att se tröttare ut än du faktiskt känner dig. Vi kan inte hindra åldrandet men däremot åldrandets tecken.

Fräschare och mer avslappnad 

Även om ingreppet inte är så stort är det ändå ett beslut som vi vill att du tar i samråd med en av våra plastikkirurger. Redan vid en första konsultation får du träffa en av våra erfarna och kompetenta plastikkirurger och tillsammans går ni igenom vad vi kan göra för dig. Vi pratar om dina önskemål och sedan om vad du kan förvänta dig av ett pannlyft och ögonbrynslyft.

Vad innebär pannlyft och ögonbrynslyft?

Ditt pann- och ögonbrynslyft görs under narkos och inför operationen måste du vara helt frisk. Efter operationen får du ligga kvar en natt för uppföljning och får åka hem morgonen efter. Ta med solglasögon, urringad T-shirt och keps till operationen.

Efter ett pannlyft

Smärtan efter den här operationen är måttlig. De opererade områdena kommer vara bandagerade i fem dagar och för att minska svullnaden får du äta kortison tre dagar. Stygnen som ligger bakom hårfästet tas bort efter 10 dagar. All svullnad och blåmärken, som är några av de allra vanligaste men helt ofarliga komplikationerna, kan dröja sig kvar i upp till tre veckor. Efter ca 1-2 veckor brukar det gå bra att gå tillbaka till arbetet och du kan börja träna efter fem veckor.

Ärr och komplikationer efter pannlyft och ögonbrynslyft

Lyftet görs med titthålsteknik eller endoskopisk teknik. Det är tekniker som minskar storleken på ingreppen. Vävnader frigörs genom mindre snitt med hjälp av en kameraföresedd kikare. Det gör att det både läker snabbare och minskar risken för fula ärrbildningar.

Huden i pannan kan kännas bortdomnad under några veckor. Ansiktsnervens gren till pannan kan skadas under operationen i sällsynta fall (< 1 %), vilket medför att ögonbrynet på den skadade sidan ej kan lyftas viljemässigt.

 

Prislista Aleris PlastikkirurggruppenBirgit Stark

Specialist i plastikkirurgi

Stockholm

Mats von Wachenfeldt

Specialist i plastikkirurgi

Stockholm

Davor Jergoviç

Specialist i plastikkirurgi

Stockholm

Janne Ohlsén

Specialist i Plastikkirurgi

Stockholm

Hannes Sigurjónsson

Specialist i plastikkirurgi

Stockholm

Åsa Edsander-Nord

Specialist i plastikkirurgi

Stockholm


Jag vil boka konsultation

Hej!

Ni är bäst, jag vill gärna bli kontaktad angående konsultation

Back to top