Skip to Content

Öronplastik i Stockholm

Har du komplex för att dina öron står ut? Utstående öron är relativt vanligt, vissa människor tänker inte på det, andra har stora komplex vilket begränsar vardagen och sänker självförtroendet. Om öronen står ut kan man uppleva att de lättare blir ömma, framförallt under vintertid.

Varför står öronen ut?

Utstående öron beror i regel på att öronbroskets gångar är ofullständigt tillbakadragna. Det kan även bero på att öronskålen är för stor och ibland är det en kombination av de båda. I de allra flesta fall är det ett medfött problem. Det är emellertid inget olösligt problem. Öronen kan korrigeras så att de får en form som är mindre kopplik. Genom att dra tillbaka öronen mot huvudet får de en vackrare form som många upplever som mer normal.

Två behandlingsalternativ

Tillsammans med en av våra skickliga kirurger går ni igenom ingreppet och dina förväntningar på öronoperationen. Om du väljer att utföra en öronoperation så finns det två olika behandlingar som går att göra var för sig eller i kombination.

Vid behandling av utstående öron placeras snittet som regel på örats baksida. Genom ofullständig bakåtdragning av öronbrosket kan detta ofta förbättras genom att försvaga framsidan brosk. Ibland kan det vara nödvändigt att sätta några suturer på broskets baksida för att tvinga tillbaka örat i rätt position.

Om du upplever att öronskålen är för stor kan den minskas genom att en liten kil av brosk från örats baksida tas bort. Smärtan efter operationen är måttlig. 

 

Prislista Aleris PlastikkirurggruppenBirgit Stark

Specialist i plastikkirurgi

Stockholm

Mats von Wachenfeldt

Specialist i plastikkirurgi

Stockholm

Davor Jergoviç

Specialist i plastikkirurgi

Stockholm

Janne Ohlsén

Specialist i Plastikkirurgi

Stockholm

Hannes Sigurjónsson

Specialist i plastikkirurgi

Stockholm

Åsa Edsander-Nord

Specialist i plastikkirurgi

Stockholm

Jag vil boka konsultation

Hej!

Ni är bäst, jag vill gärna bli kontaktad angående konsultation

Back to top