Skip to Content

Ögonlocksplastik på vår klinik i Stockholm

Övre och nedre ögonlocksplastik

När huden förlorar sin elasticitet kan det orsaka överflödig hud och fettpåsar runt ögonen. Detta kan leda till ett trött utseende med tunga, hängande ögonlock och påsar under ögonen. Det kan också minska synfältet och orsaka stickande ögon och huvudvärk.

Trötta och hängande ögonlock kan vara en effekt av åldrandet eller ett medfött besvär. Med åldrandet förlorar huden sin elastictet och spänst. Effekten blir att man får överflödig hud och fettpåsar under ögonen vilket bidrar till ett trött utseende. Genom en ögonlocksplastik kan du återfå ditt tidigare utseende och se lika pigg ut som du känner dig.

Ögonlocksplastik ger dig ett fräschare utseende

Kirurgiska ingrepp på övre och nedre ögonlocken kan göras individuellt eller i kombination. Ögonlocksplastik ger dig då ett fräschare och piggare utseende. Några av de patienter som störs av tunga övre ögonlock har vid närmare granskning ett så kallat lågt hängande ögonbryn. I dessa fall ger en ögonlocksplastik inte ett tillfredsställande resultat. Istället har dessa patienter mer nytta av ett pann- och ögonsbrynlyft eller tinninglyft. 

Tunga och hängande ögonlock

I sällsynta fall kan ett övre ögonlock kännas tungt, på grund av en dålig fungerande lyftmuskel. I detta läge krävs det att muskeln lyfts utan att hud eller fettvävnad nödvändigtvis tas bort.

I vissa fall kan det nedre ögonlocket bli så slappt att ögonlocket hänger och ger ögat en rundad form. Det är inte så estetiskt tilltalande och det kan orsaka att ögonen tåras. Det kan ofta ses hos äldre människor som förlorat spänst i hudstrukturerna runt ögonen. Detta kan korrigeras med en åtstramning av muskeln, en så kallad kantusplastik.

Laser och injektioner

Rynkor kring ögonen kan vara extra svåra att behandla med krämer. Om du besväras av rynkor kring ögonen går de att behandla med hudlaser eller injektioner i kombination med ögonplastik. Vi kan inte hindra åldrandet däremot kan vi minska åldrandets tecken i ditt ansikte så att du kan se så pigg och ungdomlig ut som du känner dig.

Vad innebär en ögonlocksoperation?

Vid en övre och undre ögonlocksplastik tas överflödig hud och fettpåsar bort. Ingrepp på övre- och nedre ögonlocken kan göras enskilt eller i kombination, beroende på vad du och din plastikkirurg tillsammans kommer fram till. I vissa fall kan andra ingrepp vara nödvändiga såsom pannlyft eller ögonbrynlyft, beroende på just din problematik. Om du besväras av tunga ögonlock kan detta bero på att lyftmuskeln fungerar sämre då kan muskeln behöva lyftas. I andra fall kan en åtstramning av muskeln behövas.

 

Prislista Aleris PlastikkirurggruppenBirgit Stark

Birgit Stark

Specialist i plastikkirurgi

Stockholm

Mats von Wachenfeldt

Mats von Wachenfeldt

Specialist i plastikkirurgi

Stockholm

Davor Jergoviç

Davor Jergoviç

Specialist i plastikkirurgi

Stockholm

Janne Ohlsén

Janne Ohlsén

Specialist i Plastikkirurgi

Stockholm

Hannes Sigurjonsson

Hannes Sigurjonsson

Specialist i plastikkirurgi

Stockholm

Åsa Edsander-Nord

Åsa Edsander-Nord

Specialist i plastikkirurgi

Stockholm

Back to top