Laserbehandling – så fungerar det

Vi genomför olika former av laserbehandlingar. Till exempel för borttagning av ytliga blodkärl, pigment, borttagning av tatuering och hårborttagning. Vi använder oss av Superbium i Stockholm och i Umeå Nordlys och Fraxel.

Laserbehandling med tre olika metoder

Nordlys för hud och oönskad hårväxt

Nordlys är en vetenskapligt beprövad, skonsam och säker apparatur för laserbehandling av blodkärl, solskadad hud/pigmentförändringar och oönskad hårväxt.

Tekniken bygger på att högintensivt ljus dras till pigment i åldersfläckar och synliga blodkärl. Dessa upphettas och förstörs inom några tusendels sekunder.

Behandling med denna modell erbjuder vi i Umeå.

Fraxel-laser föryngrar huden

Fraxel-laser används för att göra huden slätare och jämnare. Tusentals, små värmepaket skickas in i huden. De värmezoner som skapas kan gå ner i huden 1,4 millimeter.

Lasern skapar mikroskopiska hål, som små cylindrar, omgivna av opåverkad hud. De små, döda hudcylindrarna stöts bort under de närmaste dagarna efter behandlingen och ersätts med ny, frisk vävnad.

Hålen som lasern skapar är mycket små och den omgivande huden är helt opåverkad, därför sker läkningsprocessen snabbt och effektivt. När den döda huden stöts bort upplevs det som att man ”fjällar”, som efter att man solat för mycket.

För bästa resultat brukar vi rekommendera ungefär fyra behandlingar, vilket beror på att de hål som lasern skapar vid ett behandlingstillfälle utgör omkring en fjärdedel av den behandlade hudytan. Efter fyra behandlingar har större delen av huden helt enkelt bytts ut.

Den nybildade vävnaden som växer in i hålen gör huden yngre, rynkor slätas ut och huden blir mer elastisk.

Behanding med Fraxel-laser erbjuder vi i Umeå

Superbium effektiv mot pigment, tatueringar och för

hudföryngring

Superbiumlasern är mycket effektiv och skonsam mot huden. Det beror på att den åstadkommer nanosekund-pulsar (i hög hastighet), vilket gör att processen blir mer effektiv och samtidigt mindre smärtsam. Resultat blir enastående.

Stimulerar till kollagenbildning

Erbium YAG laser gör att kollagenet drar hop sig, samtidigt som laservågorna stimulerar till ny kollagenbildning. Behandlingen minskar porernas storlek, jämnar ut pigmenteringen, minimerar kärl och stabiliserar fuktbalansen. Huden stramas upp och ger bättre lyster och spänst. 

Skjuter sönder pigment

Våra Q-switchade Nd: YAG-laser minskar ålderspigment genom att skjuta sönder pigmentet med värme. Pigmentet aktiveras då, kommer upp till hudytan och fjällas av.

Även tatueringsborttagning gör vi med Q-Switchad ND: YA- laser. Den är effektiv på alla färger, orsakar inte mycket smärta och ger ett snyggt resultat.

Laserbehandling med Superbium erbjuder vi på Aleris Plastikkirurgi i Stockholm.