Vanliga frågor om bröstimplantat och bröstförstoring

Är implantaten ofarliga?
Ja, det finns inga vetenskapliga studier som kunnat visa att moderna gelehallonimplantat är farliga. På Aleris tar vi hand om dig, från första konsultationen till färdigt resultat. Du ska alltid känna dig trygg och välinformerad.

Gör det ont och hur länge?
Med modern smärtbehandling under och efter operation ska smärtan inte vara en begränsning. Smärtan brukar vanligtvis avta på tredje dagen efter operation.

När läker såren?
Efter operationen bildas en inflammatorisk reaktion som gör brösten ömma och svullna. Såren ska tejpas med kirurgtejp för att minska ärrbildningen. Det slutgiltiga resultatet utvärderas efter 6 månader.

Vad ingår i en bröstoperation?
På Aleris inkluderar vi allt i priset. Det omfattar själva operationen, 10 års kapselgaranti, narkos, post operativt omhändertagande av specialutbildade sjuksköterskor i lugn och trygg miljö på uppvaknings- och vårdavdelning. Alla måltider/fika och naturligtvis återbesök. En special-BH ingår och ska användas dygnet runt de första veckorna.

Hur länge måste jag vara sjukskriven efter operationen?
1-2 veckor brukar räcka om du inte har ett fysiskt ansträngande arbete som kräver mycket tunga lyft.

När kan jag börja träna?
Återhämtningsperioden varierar men genomsnittstiden är fyra till sex veckor. Rådfråga alltid din läkare innan du återgår till din träning.

Hur länge håller implantaten?
På Aleris använder vi endast implantat som godkänts av FDA, USA:s motsvarighet till socialstyrelsen. Man kan behöva byta implantaten som en följd av kroppsliga förändringar, som efter graviditet och amning.

Kommer jag kunna amma?
En bröstförstoring ska inte påverka amningen. Implantatet läggs under muskeln och bröstkörteln. Vid bröstlyft eller bröstförminskning kan däremot känsel och amningsförmåga påverkas.

Måste jag vara sövd?
Ja! Endast vid narkos och samarbete med en bra narkosläkare kan man få den säkerhetsnivån som krävs vid bröstkirurgi.

Vad händer efter operationen?
Kirurgen träffar dig omedelbart efter operationen och vid återbesöket då ni utvärderar resultatet. Den närmaste tiden efter operationen kommer du ha tillgång till kirurgen via telefon och ni kan också träffas vid behov.

Det är viktigt att du känner dig trygg
För att du ska kunna ta insiktsfulla beslut får du redan vid din första konsultation hos Aleris träffa en av våra erfarna plastikkirurger. Då kan ni tillsammans diskutera förväntningar, förutsättningar och vad som är lämpligt för just dig. Vi finns här för dig och gör alltid vårt yttersta för att just du ska få den behandling som är rätt för just dig.