Fettransplantation – så fungerar det

En fettransplantation innebär att vi arbetar med din egen fettvävnad. Ett mer naturligt sätt att skulptera din kropp och framhäva dina fina former. Vi flyttar helt enkelt fettceller från en plats där du inte vill ha det till en plats där det förbättrar/återställer dina ansiktsdrag eller kroppsform.

Kroppens egna byggmaterial

Med fettransplantationer kan vi forma ditt ansikte, läppar, stuss eller bröst. Du kan även korrigera missprydande ärr, ojämnheter och asymmetrier med fettransplantation. Att även hudkvalitén påverkas är naturligtvis mycket glädjande och värdefullt vid fettransplantation i framförallt ansiktet.

Fettransplantation – ansikte

Fettransplantation är en utomordentlig teknik om du önskar en mindre förändring i ansiktet men inte vill göra ett face-lift. Man kan genom denna teknik ”skjuta behovet av en ansiktsoperation på framtiden”.

Fettransplantation är en jättebra behandling om du vill ha tillbaka volym i området över kindbenen, fylla ut djupa veck kring munnen, hakan, argrynkor, läppar, runt ögonen/ögonbryn mm.

Fettransplantation – läppar

Om du vill öka/återställa volymen i dina läppar är en fettransplantation ett mycket bra allternativ. Det du bör känna till är att inte alla fettceller överlever vid första transplantationen.  Just i läppar kan du behöva upprepa fettransplantation för att få ett tillfredsställande och bestående slutresultat.

Bröstförstoring med eget fett

Bröstförstoring med eget fett är ett ingrepp som blivit allt mer efterfrågat av kvinnor som inte vill ha silikonimplantat eller ärr. En bröstförstoring med fettceller innebär oftast att man måste upprepa operationen för att få det behandlingsresultat som man önskar. Utgå ifrån att ingreppet kräver ca 3 operationer innan behandlingen är avslutad. Fördelen är att man slipper de ärr som en operation med silikonimplantat efterlämnar.

Minimala ärr vid bröstförstoring

Det förutsätter att du har fettdepåer du önskar få avlägsnade och omfördelade till brösten. Vid fettransplantation till bröst får du små millimeterstora ärr som med tiden knappt blir synliga.

Amningsförmågan påverkas normalt inte, och inte heller möjligheten till mammografiundersökning. Operationen medför inte heller ökad förekomst av bröstcancer, och kan vara ett bra alternativ för kvinnor som på grund av cancer tagit bort ett bröst. 

Fettinjektion i brösten är inte i vägen för att kunna upptäcka cancer eller för att göra ultraljud av brösten.

Omfördela eget fett – få en fylligare rumpa

Vid fettsugning av midja, lår och buk har du möjlighet att flytta fettceller till stussens övre del för att få en lyftande effekt. Man kan även behandla ojämnheter och asymmetrier med fettransplantation.

Du är välkommen för en konsultation och analys av dina medicinska förutsättningar och önskemål. Utifrån detta kan du sedan i lugn och ro besluta om detta skulle vara rätt ingrepp för dig.