Aleris Plastikkirurgi goes Pink

Vi hyllar kvinnan och sänker priset på bröstoperationer under hösten. Kampanjpris fr. 39 000 kr när du bokar konsultation innan 22 december. Gäller på klinikerna i Stockholm och Malmö. Aleris Plastikkirurgi har utfört bröstoperationer i över 30 år. Både rekonstruktiv och estetisk plastikkirurgi. Välkommen!

Pink - kampanj
Bröstoperationer fr. 39 000 kr 

Boka konsultation bröstoperation 

Bröstimplantat är vanligt i Sverige idag, omkring 25–30 000 har implantat av olika anledningar och runt om i världen lever flera miljoner kvinnor med bröstimplantat. 

 

Experten svarar:

5 vanliga frågor vid bröstoperation 

- Malmös specialist i plastikkirurgi Tyge Tindholdt svarar. 

 

När användas ett runt och när användas ett anatomisk bröstimplantat?

Val av bröstimplantat påverkar formen på bröstet. Väljer man ett runt implantat vill det ge ett bröst med en mer rundad form i övre halvan. Väljs ett anatomisk implantat blir bröstet mer droppformat, vilket av många uppfattas som mer naturligt. 

Se video med Birgit Stark och Davor Jergovic Hur väljer jag rätt bröstimplantat för mig 

 

Vad är rippling?

Ibland kan man se rynkor i huden efter en bröstförstoring. I de flesta fall syns de i den övre halvan av bröstet och orsakas av ojämnheter i ytan på det underliggande implantatet. Dessa rynkor betecknas som "rippling" på engelska. Generellt kan en tunnare vävnadstäckning över implantatet orsaka en ökad risk för rippling. Har man utvecklat rippling kane det behandlas genom en fettransplantation.   

 

När läggs ett bröstimplantat över respektive under muskeln?

Det mest vanliga i dag är att lägga bröstimplantat under muskeln. Detta görs för att öka vävnadstäckningen över implantatet, så det blir mindre synligt. Då får man ett mer naturligt resultat och sannolikheten för rippling är mindre. Har man mycket bröstvävnad kan implantatet dock placeras över muskeln utan att man behöver oroa sig för rippling. 

 

Vad är kapselbildning?

Kapselbildning är kroppens naturliga reaktion på ett bröstimplantat. Kapseln består av ett tunt lager med bindväv. Den är helt ofarlig men i isolerade fall kan kapslen bli tjockare och krympa runt implantatet. Då blir kapseln hård vilket kan orsaka smärta och formändring av bröstet. Om det uppstår är det nödvändigt att byta implantat och ta bort kapseln med en så kallad "capsulectomi".  

 

Ger silikonimplantat en ökad risk för bröstcancer?

Nej, det är inga studier som har visat, att ett silikonimplantat ger en ökad risk för bröstcancer. Dock finns en ovanlig form av lymfom (BIA-ALCL, Breast Implantat Associated - Anaplastic Large Cell Lymphoma) som har kopplats till användningen av silikonimplantat. Det måsta betonas att ALCL är sällsynt och i de allra flesta fall kan behandlas. I Sverige är det bara 6 kända fall med ALCL. 

Se video där specialisterna i plastikkirurgi Davor Jergovic & Birgit Stark reder ut begreppen kring BIA-ALCL

"Att amma barn med silikonbröst är inte annorlunda jämfört med naturliga"Evelina Widman

Evelina Widman är en framgångsrik tvåbarnsmamma som inte låter något stoppa henne. Läs hennes berättelse om sitt implantatbyte kombinerat med bröstlyft.

 

När Evelina väntade sin första son undrade hon hur det skulle gå med amningen. Det visade sig gå fantastiskt bra utan några problem då implantaten placerades bakom bröstmuskeln. Hennes hud och muskler anpassade sig efter implantatet.  Att amma barn med silikonbröst är inte annorlunda jämfört med naturliga, säger Evelina.  Idag har hon två fantastiska söner och vill ha fler barn i framtiden.

- Jag är så otroligt glad över att jag gjorde min operation, den har gett mig ett helt nytt självförtroende. Äntligen känner jag mig hemma i min egen kropp! Det finns ingen anledning att må dåligt över sin kropp när det finns hjälp att få. Jag har genom åren fått frågor via min blogg om bröstförstoring och jag rekommenderar varmt en operation, såvida du är väl påläst och har förtroende för kirurgen.

Vi kvinnor måste sluta ursäkta oss, vad vi väljer att göra med våra kroppar och vårt utseende är våra egna personliga beslut. Vill jag förändra något är det min rätt att få göra detta, utan att behöva förklara mig. Bröstförstoring är ett känsligt samtalsämne i många rum och det kan ibland kännas mindre accepterat än tex en bröstförminskning. För de som är osäkra men ändå nyfikna vill jag rekommendera att boka in en konsultation med en kirurg för att diskutera dina önskemål, förväntningar och orosmoment.

Jag kan varmt rekommendera Aleris Plastikkirurgi de har förändrat min vardag – och mitt liv, till det bättre!


Innan min första bröstoperation hade jag 75b i bh-storlek, en relativt vanligt storlek, men var aldrig riktigt nöjd med utseendet på mina bröst. Blusar och toppar satt aldrig riktigt som jag önskade över bysten och eftersom jag är ganska bredaxlad önskade jag mig dessutom en mer kvinnlig siluett. Jag funderade i många år och efter att ha sparat ihop pengar gjorde jag min första bröstoperation 2007. Processen gick ganska fort från det att jag träffade kirurgen på konsultation till dess att jag låg på operationsbordet. 

Jag hade inte en aning om att det fanns olika profiler och former på implantat, något som kirurgen inte heller informerade mig om. Jag valde därmed implantat i storleken 400 cc med låg profil. Kirurgen gick in via armhålorna och ärren läkte fint. Jag blev dock inte helt nöjd med formen på brösten, de blev större men också väldigt platta. Mina bröst var som två låga bollar utan en naturlig look. Efter ytterligare några år kände jag mig stelare över brösten och det ömmade ordentligt när jag klämde på dem. Det visade sig att jag fått kapselbildning.

Jag hade inte helt förtroende för min första kirurg utan sökte mig, efter flera rekommendationer, till Aleris Plastikkirurgi. Jag bokade in en konsultation med en kirurg lite ”på vinst och förlust”. Det visade sig bli succé, kirurgen kändes inte bara kunnig, erfaren och trygg utan förstod och såg mina behov! Jag fick direkt känslan av att det här var ett ställe jag kunde få hjälp på, både med kapselbildningen och att hitta en bättre profil på implantaten.

Efter en lång konsultation där jag fick både klämma, känna och titta på olika modeller gick jag hem och funderade noga och länge. En operation innebär alltid olika risker som narkos, infektionsrisk etc. men jag kände en trygghet hos Aleris Plastikkirurgi. Jag var ute efter en naturlig look och det kändes som den här kirurgen förstod vad jag sökte. Jag bokade in en tid för operation.

Denna gång valde jag hög profil och hela 650 cc. Jag trodde aldrig 650 cc skulle vara rätt för mig, utan jag trodde det skulle vara superstort. Jag har vänner med 250 cc, vars bröst faktiskt ser ganska stora ut. Men kirurgen förklarade för mig att vilket implantat som är rätt är en väldigt individuell fråga som varierar eftersom allas kroppar är unika.

Efter operationen fick jag stanna på kliniken ett dygn, det kändes varmt och tryggt att hela tiden ha personal runt mig. Kirurgen var en av de första jag talade med efter uppvaknandet och jag fick veta att allt gått bra, men att det hade varit mycket kapselbildning, inte konstigt att jag haft så ont. Jag hade ont 2-3 dagar efter operationen men fick bra smärtstillande utskrivet och jag blev väl ompysslad av min man.

Tack!
Evelina Widman 

 

Konsultation Bröstoperation 

Konsultationen är en mycket viktig del i behandlingen. Vi diskuterar vilka förväntningar som finns och vilka resultat som är möjliga att uppnå. Skriv gärna ner frågor innan. Vi ses!  

För att boka tid för konsultation nedan, gör följande: 

1. Välj ort som passar dig 

2. Under "tjänst" välj "konsultation" 

3. Under "konsultation" välj "konsultation bröstförstoring/ bröstlyft eller bröstreduktion". 

 

Boka tid