Dr. Hannes Sigurjonsson

Specialist i plastikkirurgi

Dr. Hannes Sigurjonsson

Dr Hannes Sigurjonsson, leg läkare, specialist i plastikkirurgi. Med Dr (PhD) 2016 vid Karolinska Institutet och Karolinska Universitetssjukhuset med en avhandling om rekonstruktiv plastikkirurgi.

Dr Sigurjonsson har arbetat med plastikkirurgi sedan 2011 med inriktning mot rekonstruktion efter cancer, rekonstruktion för medfödda missbildningar och trauma samt könsbekräftande kirurgi. Dr Sigurjonsson är internationellt eftersökt föreläsare, särskilt för sina erfarenheter med rekonstruktiv kirurgi i underlivet.

Dr Sigurjonsson arbetar som specialistläkare vid mikrokirurgiska och könsrekonstruktiva sektioner på Kliniken för Rekonstruktiv Plastikkirurgi på Karolinska Universitetssjukhuset och ansvarar för plastikkirurgin för rekonstruktion i könet.

På Karolinska har Dr Sigurjonsson forskningsprojekt med inriktning mot rekonstruktiv bröstkirurgi, könsbekräftande kirurgi och rekonstruktion efter trauma. Huvudintresset för Dr Sigurjonsson är rekonstruktiv kirurgi i underlivet för både män och kvinnor samt minimal invasiv behandling av ansiktet med fillers och botox.

Dr Sigurjonsson är medlem i Sveriges Läkarförbund, Svensk Förening för Rekonstruktiv Mikrokirurgi och Svensk Plastikkirurgisk Förening, samt German Association of Aesthetic and Reconstructive Gender Surgery (GAERID), World Professional Association for Transgender Health och medgrundare till Europian Association of Gender Surgeons.

Bilden tillhör KI

Boka online

Boka nästa lediga tid direkt här på webben

Boka nu

Ställ en fråga