Överviktsoperation Gastric Bypass

Vid en gastric bypassoperation blir en stor del av magsäcken och en del av tunntarmen frånkopplad (ingenting tas bort). Kirurgen skapar en liten ficka av den ursprungliga magsäcken och kopplar resten av tunntarmen till den lilla magsäcksfickan.

Små och regelbundna måltider

Ovanstående gör att man får en tidig och långvarig mättnadskänsla. Efter en gastric bypass kommer den mat man äter i princip helt osmält till tunntarmen, och man tvingas äta små och regelbundna måltider. 

Ladda ner kostinformation för dig som ska genomgå en Gastric bypass

Över 90% av de som opereras hos Aleris går ned ca. 80% av sin övervikt (vikten över BMI 25) efter 1-2 år. Det är väl dokumenterat att denna viktnedgång är bestående. Viktnedgången bidrar till att fetmarelaterade hälsoproblem som diabetes typ 2, högt blodtryck, höga blodfetter, hjärtkärlsjukdom, sömnapné, depression och ledvärk antingen reduceras eller försvinner helt.

Minska fetmarelaterade sjukdomar och lev livet lättare

Andra fetmarelaterade sjukdomar som reflux, polycystiskt ovariesyndrom, migrän, astma och inkontinens förbättras också hos de allra flesta som opereras med gastric bypass. Många kan sluta med sina mediciner när vikten reduceras. Flera studier visar att livskvaliteten ökar efter en gastric bypassoperation. Totalpriset för en gastric bypass är 77.000 kr, varav 500 kr betalas vid konsultationsbesöket. 

Ladda ner mer detaljerad information om överviktsoperationen Gastric bypass.

Boka online

Boka nästa lediga tid direkt här på webben

Boka nu

Ställ en fråga