Skip to Content

Bröstförminskning för män på vår klinik i Malmö

En förstoring av bröst hos män är en kroppslig reaktion på hormonella förändringar som inte är onaturligt. Den kan däremot uppfattas som besvärande och generande. Lider du av förstorade bröst, eller gynekomasti som det också kallas, finns det hjälp att få.

Förminska manliga bröst 

En inte allt för ovanlig åkomma hos män som genomgått en homonbehandling är att bröstkörtelvävnaden och bröstkörteln förstoras. Även under puberteten kan bröstkörteln bli ovanligt stor. För många män kan detta framstå som generande då de stora brösten kan ge ett feminint intryck.

En operation av gynekomasti syftar till att minska manliga bröst. Du går dels igenom en fettsugning där saltlösning sprutas in i fettvävnanden, fettet sugs därefter ut med tunna kanyler. Dels tas delar av bröstkörtelvävnaden bort. Oftast kombineras de båda metoderna men i vissa fall räcker det med ett ingrepp. I sällsynta fall tas även överflödig hud bort.

Efter operationen av gynekomasti

Ingreppet, som görs under narkos och tar ett par timmar. Du får gå hem samma dag som operationen och kan vara tillbaka på jobbet efter en till tre veckor. Efter en dryg månad kan du börja träna igen. De fem första veckorna får du bära en gördel över brösten, de två första veckorna dygnet runt och sedan tre veckor endast under dagtid för att du ska få bästa möjliga resultat.

Den vanligaste komplikationen är att resultatet blir något ojämnt. Om detta sker går det enkelt att korrigera, men inte först sex månader efter operationen.

Bröstförminskning för kvinnor

Många kvinnor upplever värk i rygg och axlar på grund av stor byst. En stor byst kan även vara i vägen vid exempelvis fysisk aktivitet. Genom en bröstförminskning avlastas kroppen och vardagliga aktiviteter blir enklare. Läs mer här.Bruce Williams

Bruce Williams

Specialist i plastikkirurgi

Aleris Specialistvård Malmö

Gie Orzol Vandehult

Gie Orzol Vandehult

Specialist i plastikkirurgi

Malmö

Edyta Merisson

Edyta Merisson

Narkosläkare (anestesiolog)

Malmö

Lotta Nilsson Möller

Lotta Nilsson Möller

Operationskoordinator

Malmö

Back to top