Skip to Content

Borttagning av fettknutor på vår klinik i Malmö

En fettknuta är en långsamt växande vävnad av hög fetthalt som levrar sig. I de flesta fall sitter den mellan huden och dess underliggande muskler. Fettknutor tas bort genom att man gör ett snitt i huden.

Fettknutor kan ge besvär

En fettknuta, ett lipom, är en långsamt växande, inkapslad, fettansamling som i de flesta fall sitter i fettväven mellan huden och muskulaturen, det vill säga i underhudsfettet. Fettknutor är vanligen mjuka och lätta att flytta när man trycker på dem med fingret.

Fettknutor kan förekomma i alla åldrar men är vanligast hos äldre personer. Eftersom mjuka, rörliga fettknutor nästan alltid är ofarliga så är det inte nödvändigt att ta bort dem. Om fettknutan är smärtsam eller växer eller sitter på en plats som är störande så bör den tas bort. Man kan också vilja ta bort den av kosmetiska skäl.

Ärr efter fettknutan

När en fettknuta tas bort så sker det alltid genom att man gör ett snitt i huden, det blir ett ärr som aldrig kommer att försvinna. Ärret blir rött och lite svullet den första tiden men blir sedan tunnare, blekare och mindre synligt. Tyvärr är det inte möjligt att ge någon garanti för hur ärret slutligen kommer att se ut.

På vissa platser på kroppen, till exempel över bröstbenet och mellan skulderbladen har speciellt barn och ungdomar en tendens att bilda missprydande ärr. Vissa individer har tendens att bilda mer missprydande ärr än andra. Dessa ärr kallas keloider. Om du vet om att du lätt bildar keloider, så ska du noga överväga om kosmetisk kirurgi är det bästa alternativet.

Tryggt omhändertagande

Vi vet att ett personligt omhändertagande och att du som patient är välinformerad skapar trygghet. Därför får du redan vid din första konsultation träffa en av våra erfarna plastikkirurger. Det för att ni tillsammans ska diskutera förväntningar, förutsättningar och vilken eller vilka behandlingar som är lämpliga för just dig.

Kontakta oss via formuläret eller boka konsultation direkt genom att klicka på knappen Boka tid.Bruce Williams

Specialist i plastikkirurgi

Aleris Specialistvård Malmö

Gie Orzol Vandehult

Specialist i plastikkirurgi

Malmö

Edyta Merisson

Narkosläkare (anestesiolog)

Malmö

Lotta Nilsson Möller

Operationskoordinator

Malmö

Stenar i vatten

Priser plastikkirurgi Malmö

Aleris Plastikkirurgi är en privat mottagning för estetisk plastikkirurgi och du står för hela kostnaden själv. Priserna kan variera beroende på förutsättningar.

Till prislista Malmö >

Back to top