Skip to Content

Fillers på vår klinik i Malmö

Fillers med hyaluronsyra kan definiera ansiktskonturerna, fördela volymerna i ansiktet och behandla rynkor. Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen och medverkar till att ge huden fukt och volym.

Slätar ut linjer och fyller ut

Injektionerna med hyaluronsyra kan släta ut tunna linjer och ansiktsveck samt göra läpparna fylligare. Vilket behov du än har, allt från rökrynkor, kråksparkar, bekymmersrynkor, läppförstoring eller skrattrynkor finns det alltid en lösning.

Minskar med åldern

En tredjedel av kroppens egna hyaluronsyra bryts naturligt ned och ersätts varje dag. Den naturligt förekommande hyaluronsyran minskar kraftigt med åldern. 

När hyaluronsyra injiceras tas den först upp av huden men efter en viss tid, hur lång den är varierar mellan olika personer, går de estetiska effekterna tillbaka. För maximal effekt bör du behandla dig kontinuerligt, gärna ett par gånger per år.

Läs mer om hållbarheten här.

Olika sammansättningar

Personer som har mycket tunn hud behöver en annorlunda behandling jämfört med de med tjockare hud. Olika sammansättningar möjliggör att det går att:

  • Släta ut rynkor mellan näsan och mungiporna samt runt läpparna.
  • Verka på de synligaste vecken och linjerna och förbättrar ansiktets konturer.
  • Behandla munområdet. Öka läppvolym, behandla medeldjupa till djupa rynkor samt definiera läppkonturer.
  • Återställa ansiktsvolym (kindben, kinder och haka).

Bedövning ibland

För behandling av rynkor behövs i allmänhet ingen bedövning. Vid injektion för läppförstoring eller för skulptering av ansiktet och ansiktskonturen används en grövre nål och därmed också regelmässigt bedövning.

Efter fillersbehandlingen

Behandlingsrelaterade reaktioner såsom svullnad, rodnad, smärta, klåda och ömhet är vanliga. De försvinner av sig själva inom någon eller några dagar efter injektion i huden och inom en vecka efter injektion i läppar.

Allergiska reaktioner är mycket ovanliga men kan förekomma i sällsynta fall. Ett fåtal patienter har också reagerat med lokala reaktioner men för de allra flesta förekommer inga reaktioner förutom de som uppträder i direkt anslutning till behandlingen.

Undvik beröring i början

De närmaste timmarna efter behandling bör man undvika att beröra det behandlade området. Därefter kan området tvättas med tvål och vatten. En lätt make up kan läggas.

 Bruce Williams

Specialist i plastikkirurgi

Aleris Specialistvård Malmö

Gie Orzol Vandehult

Specialist i plastikkirurgi

Malmö

Back to top