Skip to Content

Bröstlyft på vår klinik i Malmö

Många kvinnor upplever att deras bröst förändras och blir slappare med åldern. Genom ett bröstlyft återställer man brösten till de högre och fastare bröst du en gång hade.

Återställ bröstens form med bröstlyft

Med stigande ålder finns det en tendens att brösten sjunker ihop. Hudens elasticitet minskar när man åldras vilket leder till att brösten sjunker samman och förslappas. Brösten kan också påverkas av graviditet och amning och därmed förlora sin tidigare form. Detta är vanliga problem och helt naturligt.

Vanligt att kombinera med förstoring

Att känna komplex över sina bröst är inte heller något ovanligt eller något man bör skämmas för. Genom att lyfta brösten återställer du deras form och du får fastare och högre sittande bröst. Det är vanligt att ett bröstlyft även kombineras med en bröstförstoring med implantat.

Så här går bröstlyft till

När du lyfter brösten minskas dina brösts överhäng genom att bröstvårtorna flyttas uppåt tillsammans med underliggande bröstkörtelvävnad. Resultatet blir att brösten sitter högre upp och ser fastare ut. Vi skär bort all överskottshud och formar därefter brösten till en mjukare rundning.

Inför din operation ska du vara fullt frisk. Det är viktigt att inte röka två veckor före och efter ett bröstlyft. Under ingreppet är du sövd och operationen tar upp till 2,5 timmar. Vanligtvis får du stanna på klinikens vårdavdelning i upp till ett dygn.

Efter operationen

Du får räkna med en konvalescenstid på 1-3 veckor. Du kan börja träna igen efter 5-6 veckor. Förmågan att amma försämras inte men bröstvårtorna kan få minskad känsel. Det brukar dock gå över efter ett år.

Ärr och komplikationer efter bröstlyft

Beroende på hur stort bröstlyft som görs blir det ärr kring bröstvårtorna. Oftast blir det även ärr från bröstvårtorna till vecken under brösten och ibland också i vecken. Ärren är från början röda, men bleknar under de efterföljande 6-12 månaderna. Ärrläkningen är individuell, det går därför inte förutsäga hur synliga ärren kommer att bli.

 


Under konsultationen med din kirurg diskuterar du behandlingens omfattning och det slutgiltiga priset fastställs.

Hos oss är också allt inkluderat i operationspriset. Förutom själva operationen ingår narkos, post operativt omhändertagande av specialutbildade sjuksköterskor i trygg miljö, fika, måltider och naturligtvis återbesök. Om du behöver gördel eller special-BH ingår även detta i priset.Bruce Williams

Specialist i plastikkirurgi

Aleris Specialistvård Malmö

Gie Orzol Vandehult

Specialist i plastikkirurgi

Malmö

Edyta Merisson

Narkosläkare (anestesiolog)

Malmö

Lotta Nilsson Möller

Operationskoordinator

Malmö


Back to top