Skip to Content

Pannlyft & ögonbrynslyft på vår klinik i Malmö

Pannlyft och ögonbrynslyft är ett mindre ingrepp som kan ge dig ett ungdomligare ansikte. Med åren minskar elasticitet i huden och det kan uppstå veck och djupa rynkor i pannan. Det kan får dig att se tröttare ut än du faktiskt känner dig.

Fräschare och mer avslappnad

Även om ingreppet inte är så stort är det ändå ett beslut som vi vill att du tar i samråd med en av våra plastikkirurger. Redan vid en första konsultation får du träffa en av våra erfarna och kompetenta plastikkirurger och tillsammans går ni igenom vad vi kan göra för dig. Vi pratar om dina önskemål och sedan om vad du kan förvänta dig av ett pannlyft och ögonbrynslyft.

Vad innebär pannlyft och ögonbrynslyft?

Ditt pann- och ögonbrynslyft görs under narkos och inför operationen måste du vara helt frisk. Efter operationen får du ligga kvar en natt för uppföljning och får åka hem morgonen efter.

Ta med solglasögon, urringad T-shirt och keps till operationen.

Efter operationen 

Smärtan efter den här operationen är måttlig. De opererade områdena kommer vara bandagerade i fem dagar och för att minska svullnaden får du äta cortison tre dagar. Stygnen som ligger bakom hårfästet tas bort efter 10 dagar.

Svullnad och blåmärken, som är några av de allra vanligaste men helt ofarliga komplikationerna, kan dröja sig kvar i upp till tre veckor. Efter cirka 1-2 veckor brukar det gå bra att gå tillbaka till arbetet och du kan börja träna efter fem veckor.

Ärr och komplikationer efter pann- och ögonbrynslyft

Lyftet görs med titthålsteknik eller endoskopisk teknik. Det är tekniker som minskar storleken på ingreppen, vilket gör läkningen går snabbare och att risken för fula ärrbildningar minskar.

Som vid alla ingrepp finns vissa risker. Huden i pannan kan kännas bortdomnat under några veckor. I sällsynta fall (mindre än 1 procent) kan ansiktsnervens gren till pannan skadas under operationen, vilket medför att ögonbrynet på den skadade sidan inte kan lyftas med vilja.Bruce Williams

Specialist i plastikkirurgi

Aleris Specialistvård Malmö

Gie Orzol Vandehult

Specialist i plastikkirurgi

Malmö

Edyta Merisson

Narkosläkare (anestesiolog)

Malmö

Lotta Nilsson Möller

Operationskoordinator

Malmö

Back to top