Skip to Content

Läppförstoring på vår klinik i Malmö

Läppförstoring är ett vanligt ingrepp. Det kan göras med injektioner av kroppseget fett eller med syntetiskt biologiskt nedbrytbart material. Ibland kan resultatet förstärkas genom tillägg av ytterligare ett operativt ingrepp.

Olika metoder för läppförstoring

Läppförstoring med injektioner

Vid injektioner med kroppseget fett blir du sövd och fettcellerna sugs ut med särskilt försiktig teknik. Därefter tvättas och prepareras fettcellerna innan de kan transplanteras till dina läppar.

Läpparna blir svullna de första dagarna efter ingreppet och du kan få blåmärken. För att resultatet av läppförstoringen ska bli som du önskar kan behandlingen behöva återupprepas . Ungefär 30 procent av ditt fett som injiceras överlever.

Efter en läppförstoring med eget fett kan du gå hem samma dag.

Dermafett-transplantation

Operationen innebär att man i narkos tar en remsa med underhud och fett och transplanterar det till munformen. Svullnaden kan vara stor de första dagarna men lägger sig relativt snabbt.

Även vid denna typ av läppförstoring minskar volymen den första tiden efter operationen, men inte lika mycket som vid ren fettinjektion.

Zig-zag för tydligare kontur

Om du vill förtydliga läppkonturen och visa mer av det läppröda kan du genomgå en ”zig-zag”-operation, eller en så kallad ”v-y”- plastik. Detta ger en “större“ läpp, genom att visa mer av det läppröda, men inte därmed “fylligare“. Vid operationen läggs snitt på insidan av överläppen och mer av det läppröda framhävs.

Bra att veta om ”zig-zag”-operation:

  • Blåmärken och svullnad förekommer efteråt, som vid de andra läppoperationerna.
  • Stygnen tas bort efter cirka 10 dagar.
  • Det finns en liten risk för känselnedsättning, som vid alla operationer.
  • Operationen görs i narkos och du kan gå hem samma dag.

Måsvingeplastik

Har du ett långt avstånd mellan näsa och överläpp? Har avståndet ökat med åldern? Då kan du genomgå en ”måsvingeplastik”. Det innebär att man kortar avståndet genom att ta bort hud. I en särskild design mellan näsa och läpp.

Operation påverkar inte fyllnaden i själva läppen, men det läppröda framhävs. Du kan gå hem samma dag och stygnen tas efter cirka 10-12 dagar. Svullnad och blåmärken förekommer i cirka en vecka efter operationen.

Munvinkelplastik

Om du upplever att dina mungipor börjar “hänga” och du börjar se bister ut, kanske en munvinkelplastik kan vara ett litet men fint ingrepp att överväga. Intrycket uppnås genom att en hudlambå borttages och en djup muskelplasik görs.Bruce Williams

Specialist i plastikkirurgi

Aleris Specialistvård Malmö

Gie Orzol Vandehult

Specialist i plastikkirurgi

Malmö

Edyta Merisson

Narkosläkare (anestesiolog)

Malmö

Lotta Nilsson Möller

Operationskoordinator

Malmö

Back to top