Hårborttagning i Umeå

Candelas Alexandrite Laser har i många år räknats som guldstandarden inom hårborttagning. Som första klinik i Sverige har vi på Aleris Specialistvård och Plastikkirurgi (Läkarhuset Norr) den uppgraderade GentleLASE Pro, som är ännu snabbare och effektivare.

Tack vare ett inbyggt kylsprayssytem (DCD) som är synkad med laserpulsen kyls hudytan ner till minus 30 grader under några tusendels sekunder. Detta minskar smärtan avsevärt och behandlingen blir mycket säkrare.

Den här behandlingen finns endast på kliniken i Umeå (Läkarhuset Norr).

Nästan alla hudtyper

Med denna nya laser kan vi behandla nästan alla hudtyper. Laserstrålen går ned genom huden och förstör successivt hårsäckarnas möjlighet att producera hårstrån. Det är viktigt att förstå att hårväxten sker i olika växtcyklar och att det är endast de hårsäckar som ligger i den s.k tillväxtfasen som blir behandlade. Därför måsta man göra flera behandlingar för att alla hårstrån ska bli träffade av laserljuset.

Bör inte vara solbränd

Man bör inte vara solbränd och området som behandlas skall vara rakat. Det skall inte vara vaxat eller plockat under några veckor innan behandlingen. Det är svårt att säga exakt hur många behandlingar som krävs men 4-6 behandlingar är nästan alltid nödvändigt. Ca 4-8 veckor mellan behandlingarna beroende på vilket område som behandlas. Vita eller mycket ljusa hårstrån kan tyvärr inte behandlas.

Direkt efter behandlingen uppstår en rodnad som stannar kvar under samma dag. Hårstråna inom det behandlade området faller sedan av efter några dagar/veckor beroende på vilken växtfas hårstrået befunnits sig i.

Boka online

Boka nästa lediga tid direkt här på webben

Boka nu

Ställ en fråga