Hårborttagning i Umeå

I Umeå erbjuder vi hårborttagning genom laser - Nordlys som är en vetenskapligt beprövad och säker apparatur för behandling av oönskad hårväxt.

Tekniken bygger på att högintensivt ljus dras till pigment i hårstrån och leds ner i hårsäckarna och det åstadkommer en photokoagulering. Det gör att hårsäckarna tillbakabildas, skrumpnar och försvinner.

Bör inte vara solbränd

Undvik solning (och solarium) fyra veckor före din Nordlysbehandling. En solbränd hy kan inte behandlas.

Efter behandlingen

Solning ska undvikas fyra veckor efter behandlingen. Använd alltid solskyddsfaktor spf 30 eller högre när du är utomhus. Det går bra att återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen och huden sköts på vanligt sätt. Håret i det behandlade området faller av efter ca 2 veckor.

Finns det hår som inte kan behandlas?

Vanligtvis kan de flesta hårfärger behandlas. De mycket tunna och fina strån som normalt finns på kinder hos kvinnor samt vitt eller grått hår har oftast för lite pigment för att leda tillräckligt med energi ner i hårsäcken och är därmed svårbehandlat.

Är håret borta för all framtid?

En fullständig garanti kan man inte ge. Forskningen har visat att ett växande hårstrå som behandlats med Nordlys Ellipse inte växer tillbaka. Däremot kan håranlag som slumrat under år till årtionden aktiveras p.g.a hormonell påverkan, t ex efter klimakteriet, graviditet och hormonella medicinbehandlingar. Detta rör sig då om nya hårstrån.

Boka online

Boka nästa lediga tid direkt här på webben

Boka nu

Ställ en fråga