Bröstförminskning för män (gynekomasti)

Förstoring av bröst hos män är en kroppslig reaktion på hormonella förändringar som inte är onaturligt. Den kan däremot uppfattas som besvärande och generande. Lider du av förstorade bröst, eller gynekomasti som det också kallas, finns det hjälp att få.

Inte ovanlig åkomma

En inte allt för ovanlig åkomma hos män som genomgått en homonbehandling är att bröstkörtelvävnaden och bröstkörteln förstoras. Även under puberteten kan bröstkörteln bli ovanligt stor. För många män kan detta framstå som generande då de stora brösten kan ge ett feminint intryck.

En operation av gynekomasti syftar till att minska manliga bröst. Du går dels igenom en fettsugning där saltlösning sprutas in i fettvävnanden, fettet sugs därefter ut med tunna kanyler. Dels tas delar av bröstkörtelvävnaden bort. Oftast kombineras de båda metoderna men i vissa fall räcker det med ett ingrepp. I sällsynta fall tas även överflödig hud bort.

Gynekomasti

Ingreppet, som görs under narkos och tar ett par timmar. Du får gå hem samma dag som operationen och kan vara tillbaka på jobbet efter en till tre veckor. Efter en dryg månad kan du börja träna igen. De fem första veckorna får du bära en gördel över brösten, de två första veckorna dygnet runt och sedan tre veckor endast under dagtid för att du ska få bästa möjliga resultat. Den vanligaste komplikationen är att resultatet blir något ojämnt. Om detta sker går det enkelt att korrigera, men inte först sex månader efter operationen. 

 

Boka online

Boka nästa lediga tid direkt här på webben

Boka nu

Ställ en fråga