Skillnaden mellan Fillers och Muskelavslappnande?

Marknaden för estetiska behandlingar utvecklas ständigt. Som konsument kan det därför vara svårt att veta vad som skiljer de olika behandlingarna åt. Annika Westergren, legitimerad sjuksköterska, certifierad via Estetiska Injektionsrådet, förklarar nedan vad som skiljer fillers och muskelavslappnande medel åt.

Fillers 

Fillers är en geléliknande substans. Det finns många olika typer av fillers inom samma varumärke. Vilken filler man väljer styrs av vilket område, samt vilken effekt man önskar åstadkomma, förklarar Annika.

Fillers kan användas, till exempel för att skapa mer definierade kindben, haka eller käklinje eller för att skapa fylligare läppar. För att fylla ut fina linjer och rynkor samt för att återfukta huden på djupet.

- På Cosmetic & Surgery Aleris Plastikkirurgi, arbetar vi med två av de mest kända varumärken av fillers, Juvéderm och Restylane. Båda är baserade på hyaluronsyra, som är icke- animaliska och icke-permanenta och bryts successivt ned över tid, säger Annika.

 

Muskelavslappnand

Muskelavslappnande medel används för att behandla ett antal olika tillstånd i kroppen. Det verkar genom att delvis blockera nervimpulser i de muskler som injicerats och minskar sammandragningar av dessa muskler.

Muskelavslappnande medel får musklerna, som ger upphov till rynkorna att slappna av. Resultatet är att linjer och rynkor som skapats av att du till exempel kisat mot solen eller rynkat pannan, mjukas upp och blir mindre synliga.

 

Exempel på behandlingsområden med muskelavslappnande medel:

Hyperhidros, ett tillstånd med kraftiga svettningar. Muskelavslappnande medel injiceras då i huden för att påverka svettkörtlarna så att svettproduktionen minskar.

Bruxism, ett tillstånd där man gnisslar eller pressar tänder, antingen i sömnen eller i stressiga situationer. Muskelavslappnande medel injiceras då i den muskel som orsakar att man gnisslar eller pressar tänderna.

Kronisk migrän. Vid kronisk migrän tror man att muskelavslappnande medel blockerar smärtsignaler vilket indirekt förhindrar att migrän utvecklas. Dock är sättet som muskelavslappnande medel fungerar på vid kronisk migrän inte helt klarlagt.

 

Det börjar med en konsultation 

- Som ny kund är det viktigt att du bokar tid för konsultation innan du bokar tid för önskad behandling. Under din konsultation går vi igenom din historik, vilka resultat du önskar uppnå samt dina förutsättningar, först då kan jag rekommender det som är bäst för just dig, säger Annika.