Kinder - en central del i ett så kallat minilyft

På Aleris Cosmetic and Surgery Malmö Arena arbetar Annika Westergren leg. sjuksköterska, certifierad via Estetiska Injektionsrådet. Nedan förklarar Annika kort om vad som händer i ansiktet i takt med att vi åldras och om man pendlar kraftigt upp och ner i vikt.

Ett ungdomligt ansikte har runda konturer och höga kindben. När vi åldras eller pendlar kraftigt upp och ner i vikt, förlorar vi mycket volym i den mittersta tredjedelen av ansiktet. Volymförlusten i kinderna bidrar till att kinderna förlorar sin rundning och det i sin tur påverkar den nedre tredjedelen av ansiktet så att ansiktsdragen dras nedåt vilket gör att vi ser äldre och tröttare ut.

Med fillers kan man återskapa volymen

Vecken mellan nästippen och mungipan så kallat nasolabialfåran blir mer framträdande, mungiporna börjar peka nedåt och käklinjen blir mindre framträdande pga. att huden tappat i elasticitet och ”hamsterpåsar” uppkommer. Med fillers kan man återskapa volymen och får då tillbaka det unga, pigga och hälsosamt fylliga ansiktet samtidigt som den ökade volym skapar en uppstramande effekt.

Boka gärna in ett besök hos oss på vår klinik i Umeå för en konsultation kring vilken behandling som passar bäst för dig.