Behandling med Dermapen - Så går det till

Daria Tönnäng arbetar som auktoriserad hudterapeut på Aleris Cosmetic & Surgery på Hyllie i Malmö. Hon har lång erfarenhet av medicinsk hudvård, som till exempel kemiska peels, microneedling, laser och IPL. Här förklarar hon hur det fungerar när man behandlar med Dermapen.

 

Daria har arbetat med Dermapen i snart tio år och det är enligt hennes långa erfarenhet, en snabb och säker behandling som ger mycket goda resultat. Man kan jämföra den med fraktionerad laserbehandling, men biverkningarna är mycket mindre och återhämtningstiden snabbare än laser, menar hon.

- Mina erfarenheter av Dermapen, är just att man kan se så goda resultat på kort tid, och att biverkningarna är minimala. Behandlingen är så säker, att du kan använda den på känsliga områden, så som ögonområdet och även runt läpparna. Man kan även behandla mörka hudtyper med Dermapen, tillägger Daria.

Hur går en behandling till?

- Först så rengör jag huden noggrant från make-up. Sedan decinficeras den rengjorda huden med ett speciellt spray, som är effektivt på både bakterier och virus. Därefter applicerar jag ett serum, som är individuellt anpassat efter varje hudtyp, men som också fungerar som en "glide" för att pennan ska glida smidigare på huden, säger Daria.

När det sedan väl är dags, jobbar Daria på huden vågrätt, lodrätt och diagonalt med pennan, som skapar 1920 hål per sekund i huden. När man flyttar pennan på huden stimuleras nyproduktionen av collagen och mikrokanaler skapas som ökar upptagningsförmågan av näringsämnen och fukt.

På frågan om behandlingen gör ont, blir svaret att smärta är väldigt individuellt, men en behandling med Dermapen är inte speciellt smärtsam, enligt hennes erfarenhet. Då nålarna är så tunna, och man samtidigt flyttar pennan med snabba rörelser på huden, hinner man inte uppleva så mycket smärta.

Att tänka på inför en behandling

- Det finns inga helt riskfria behandlingar. Det är viktigt att man utför en sådan behandling på en seriös klinik, där det arbetar auktoriserade hudterapeuter. Det är också viktigt att man följer sin behandlares rekommendationer om hygien och eftervård. All information om detta får man av mig vid en hudkonsultation, som jag rekommenderar att man gör, innan man bokar upp sig på en behandling, tillägger Daria.

Direkt efter behandlingen känns det som om man har bränt sig i solen, säger många.
Huden blir röd, och det uppstår en lätt svidande känsla. Detta lägger sig oftast till nästkommande dag. Om man behandlar djupare ärr och linjer kan rodnaden sitta kvar på dessa områden någon dag extra, dock i mindre grad. Efter tolv timmar kan man använda hudvårdande make-up, så man behöver inte stanna hemma från jobbet.

Vad kan man behandla med Dermapen?

Man kan behandla olika typer av ärr, akneärr, akne, hudföryngring, pigmentering, solskador, bristningar eller om man bara önskar en uppfräschning utav huden. Allt mellan sex till åtta behandlingar med fyra till åtta veckors mellanrum, beroende på vad man behandlar.

- Man kan med fördel göra en kemisk peel, för att öka cellfönyelsen och på så sätt få ett ännu bättre resultat. Dermapen har själva tagit fram en kemisk peel, Überpeel, som man lägger på huden direkt efter en dermapenbehandling, avslutar Daria.

Det börjar med dig

Boka gärna in ett besök hos oss på våra kliniker i Malmö eller i Umeå för en konsultation kring vilken behandling som passar bäst för dig.

Priser Dermapen >

Läs mer om Dermapen>

Läs mer om våra avancerade hudvårdsbehandlingar >