Hon brinner för hud och estetik

Annika Westergren har arbetat som sjuksköterska i över tio år. Hon har alltid haft ett stort intresse för estetik, samtidigt som hon har ett brinnande intresse för att arbeta med och att hjälpa människor. Nu arbetar hon på Cosmetic and Surgery Aleris Plastikkirurgi på Malmö Arena, som legitimerad sjuksköterska, certifierad via Estetiska Injektionsrådet.

För cirka fem år sedan beslutade sig Annika för att vidareutbilda sig till hudterapeut och hade redan då som plan att arbeta på en klinik, där hon samtidigt kunde nyttja sin kunskap som sjuksköterska.

Annika kommer senast från Akademikliniken Walk-in-Clinic i Helsingborg där hon arbetade som klinikchef, injektionssköterska och hudterapeut. Annika har även arbetat inom estetisk kirurgi och känner att just hennes breda kunskap och erfarenhet inom de olika områdena inom estetik är en styrka när det kommer till att hjälpa hennes patienter att hitta den rätta behandlingen.

 

Vad är det roligaste med att jobba inom estetik?

Att jag får arbeta med människor! Samt att jag får hjälpa människor med att antingen förbättra något som de till exempel under en längre tid inte känt sig tillfreds med eller att få hjälpa någon att till exempel se piggare ut. Ser man piggare ut så känner man sig många gånger också piggare.


En annan sak som Annika tycker om är att den estetiska branschen ständigt utvecklas. Det kommer både nya produkter och sätt att behandla på. Hon går kontinuerligt på vidareutbildningar för att hålla sig uppdaterad samt att hon där får möjlighet att träffa kollegor och utbyta erfarenheter med dem.

 

Vilken typ av personlighet tror du passar bäst för den typ av jobb som du har?

Att man är genuin och tar sig tid att verkligen lyssna. Att man har förmågan att känna empati och att man inger tillit. Likaså att man är engagerad och pedagogisk.

 

Vilka behandlingar är det du utför?

Jag gör behandlingar med fillers och botox.

 

Kan man kombinera injektioner med andra typ av behandlingar för bästa resultat?

Självklart! På Cosmetic and Surgery Aleris Plastikkirurgi arbetar injektionssjuksköterska, hudterapeut och plastikkirurg nära varandra just för att kunna erbjuda våra patienter den eller de bästa behandlingarna för respektive patient.

 

Hur ska man som patient veta vilken behandling som lämpar en bäst?

Vi rekommenderar alltid nya patienter att boka tid för konsultation innan man bokar tid för en eventuell behandling. Detta just för att vi, utefter patienternas önskade resultat och förutsättningar, ska kunna rekommendera dem de mest lämpade behandlingarna. Det finns även möjlighet att boka tid för konsultation inkl. tid för att utför behandling vid samma tillfälle om så önskas.

 

Vill du komma i kontakt med Annika? Välkommen att maila henne på annika.westergren@aleris.se