Utstående öron

Har du komplex för att dina öron står ut? Utstående öron är relativt vanligt, vissa människor tänker inte på det, andra har stora komplex vilket begränsar vardagen och sänker självförtroendet. Om öronen står ut kan man uppleva att de lättare blir ömma, framförallt under vintertid.

Varför står öronen ut?

Utstående öron beror i regel på att öronbroskets gångar är ofullständigt tillbakadragna. Det kan även bero på att öronskålen är för stor och ibland är det en kombination av dem båda. I de allra flesta fall är det ett medfött problem. Det är emellertid ingen olösligt problem. Öronen kan korrigeras så att de får en form som är mindre kopplik. Genom att dra tillbaka öronen mot huvudet får de en vackrare form som många upplever som mer normal.

Två behandlingsalternativ

Tillsammans med en av våra skickliga kirurger går ni igenom ingreppet och dina förväntningar på öronoperationen. Om du väljer att utföra en öronoperation så finns det två olika behandlingar som går att göra var för sig eller i kombination.

Vid behandling av utstående öron placeras snittet som regel på örats baksida. Genom ofullständig bakåtdragning av öronbrosket kan detta ofta förbättras genom att försvaga framsidan brosk. Ibland kan det vara nödvändigt att sätta några suturer på broskets baksida för att tvinga tillbaka örat i rätt position.

Om du upplever att öronskålen är för stor, kan den minskas genom att en liten kil av brosk från örats baksida tas bort. Smärtan efter operationen är måttlig. 

Operera öronen i Stockholm, Malmö och Umeå

Vi hjälper dig med utstående öron på samtliga av Aleris Plastikkirurgis kliniker i Stockholm (Teres Plastikkirurggruppen), Malmö (Tereskliniken Malmö) och Umeå (Läkarhuset Norr).

Vi vet att ett personligt omhändertagande och att du som patient är välinformerad skapar trygghet. Därför får du redan vid din första konsultation träffa en av våra erfarna plastikkirurger. Detta för att ni tillsammans ska diskutera förväntningar, förutsättningar och vilken behandling som passar bäst för just din huvudform.

Boka online

Boka nästa lediga tid direkt här på webben

Boka nu

Ställ en fråga