Läppförstoring

Läppförstoring är ett vanligt ingrepp. Det kan göras med injektioner av kroppseget fett eller med syntetiskt biologiskt nedbrytbart material. Ibland kan resultatet förstärkas genom tillägg av ytterligare ett operativt ingrepp.

Läppförstoring med injektioner

Vid injektioner med kroppseget fett blir du sövd och fettcellerna sugs ut med särskilt försiktig teknik. Därefter tvättas och prepareras fettcellerna innan de kan transplanteras till dina läppar. Läpparna blir svullna första dagarna och blåmärken kan uppstå. Det är inte ovanligt att behandlingen behöver återupprepas för att resultatet av läppförstoringen ska bli som du önskar. Ca 30 % av ditt fett som injiceras överlever. Efter en läppförstoring med eget fett kan du gå hem samma dag.

Dermafett-transplantation

Operationen innebär att man i narkos tar en remsa med underhud och fett och transplanterar det till munformen. Svullnaden kan vara stor de första dagarna men lägger sig relativt snabbt. Även vid denna typ av läppförstoring minskar volymen den första tiden efter operationen, men inte lika mycket som vid ren fettinjektion.

Zig-zag

Om du vill förtydliga läppkonturen och visa mer av det läppröda kan du genomgå en ”zig-zag”-operation, eller en så kallad ”v-y”- plastik. Detta ger en “större“ läpp, genom att visa mer av det läppröda, men inte därmed “fylligare“. Vid operationen läggs snitt på insidan av överläppen och mer av det läppröda framhävs. Blåmärken och svullnad förekommer som vid de andra läppoperationerna. Stygnen tas bort efter cirka 10 dagar. Det finns en liten risk för känselnedsättning, som vid alla operationer. Operation görs i narkos och du kan gå hem samma dag.

Måsvingeplastik

Har du ett långt avstånd mellan näsa och överläpp? Har avståndet ökat med åldern? Då kan du genomgå en ”måsvingeplastik”. Det innebär att man kortar avståndet genom att ta bort hud. I en särskild design mellan näsa och läpp. Operation påverkar inte fyllnaden i själva läppen, men det läppröda framhävs. Du kan gå hem samma dag och stygnen tas efter cirka 10-12 dagar. Svullnad och blåmärken förekommer i cirka en vecka efter operationen.

Munvinkelplastik

Om du upplever att dina mungipor börjar “hänga” och du börjar se bister ut, kanske en munvinkelplastik kan vara en litet med fint ingrepp att överväga. Intrycket uppnås genom att en hudlambå borttages och en djup muskelplasik görs.

 

Läppförstoring i Stockholm, Malmö och Umeå

Du kan förstora läpparna på samtliga av Aleris Plastikkirurgis kliniker i Stockholm (Teres Plastikkirurggruppen), Malmö (Tereskliniken Malmö) och Umeå (Läkarhuset Norr).

Vi vet att ett personligt omhändertagande och att du som patient är välinformerad skapar trygghet. Därför får du redan vid din första konsultation träffa en av våra erfarna plastikkirurger. Detta för att ni tillsammans ska diskutera förväntningar, förutsättningar och vilken eller vilka behandlingar som är lämpliga för just dig.

Boka online

Boka nästa lediga tid direkt här på webben

Boka nu

Ställ en fråga