Kindplastik och hakplastik

Vill du förtydliga och förfina dina kind- och haklinjer, förstärka intrycket av dina kindben eller vill du förminska linjer och överflödig hud? Vill du förstora eller förminska din haka? Det finns en mängd olika behandlingar när det gäller kind- och hakplastik.

Olika behandlingar

Överväger du kind- eller hakplastik finns det flera olika ingrepp att välja på. Vi arbetar både med kirurgiska ingrepp och injektionsbehandlingar.

Hyaluronsyra är ett ämne som finns naturligt i kroppen. Det innebär att kroppen inte stöter bort ämnet eller att infektioner skapas. Vi använder i regel hyaluronsyra vid kindplastik och kindbensförstorning. Ingreppet kan även göras med en fettinjektion och då vi tar fett från knäregionen. Det är ett ingrepp som görs under narkos. I båda fallen kan du åka hem samma dag.

Med hakplastik kan man förminska eller förstora hakan. Vid förminskning lägger vi ett snitt under hakan, därifrån minskas mjukdelsvävnaden på hakans framsida. Behandlingen kan kombineras med fettsugning av hakan. Stygnen tas bort efter 10-12 dagar och du kan gå hem samma dag som ingreppet sker. Vid hakförstoring lägger vi ett poröst plastimplantant som smälter in i din hakform. Snittet läggs under hakan. Vi kan även förstora hakan genom antingen en injektion med fett eller hyaluronsyra.

Kindplastik och hakplastik i Stockholm, Malmö och Umeå

Vi utför både kindplastik och hakplastik på samtliga av Aleris Plastikkirurgis kliniker i Stockholm (Teres Plastikkirurggruppen), Malmö (Tereskliniken Malmö) och Umeå (Läkarhuset Norr).

Vi vet att ett personligt omhändertagande och att du som patient är välinformerad skapar trygghet. Därför får du redan vid din första konsultation träffa en av våra erfarna plastikkirurger. Detta för att ni tillsammans ska diskutera förväntningar, förutsättningar och vilken eller vilka behandlingar som passar bäst för just dig och ditt ansikte.

Boka online

Boka nästa lediga tid direkt här på webben

Boka nu

Ställ en fråga